FEMİNİZM NİYE DESTEKLENMEMELİ !

 FEMİNİZM NİYE DESTEKLENMEMELİ !

      Bu yazımızda sizlerle feminizm nedir? Türkiye'de nasıl uygulanıyor? İslam'ın feminizme karşı duruşu nedir? gibi bazı detaylara göz atacağız.

1-)FEMİNİZM NEDİR?

      Ben tabii ki bir feminist olmadığım için dışarıdan gözlemlediklerimi ve feminizmin tam tanımını sizlerle paylaşmak istiyorum. Öncelikle feminizm'in tam tanımına göz atacak olursak; XVIII. yüzyılda Fransa’da filozoflar ve kadın yazarlarca ortaya atılan ve savunulan, daha sonraki yüzyıllarda her toplumda yandaş bulan, kadının siyasal ve toplumsal haklar bakımından erkekle eşit olması gerektiğini öne süren ve bunu gerçekleştirmeye çalışan akım.(Kaynak: Google Sözlük) Buradan yapılacak çıkarımlarımız doğrultusunda, feminizmin siyasal ve toplumsal haklar bakımından kadınla erkeği bir tuttuğunu görebiliyoruz. Hemen hemen dünya çapında da böyle kabul gören bu akım, ne yazıktır ki ülkemizde çok daha yanlış ve kötüye kullanım olarak kullanılıyor. Bu durumda feminizmi iki ayrı kategoriye ayırıyoruz:

1-)Türkiye feminizmi

2-)Dünya feminizmi

Peki nedir bu Türkiye feminizmi?

2-)TÜRKİYEDE FEMİNİZM NASIL UYGULANIYOR?

  Türkiye'de feminizm kadın ve erkeği, toplumsal ve siyasal olarak eşit tutmak yerine, kadını yüceltip, erkekten çok daha üstün bir varlık olduğunu savunma sanatıdır. Çoğu Türk feminist ne yazıktır ki erkeklerden nefret eder. Tabii ki ülkemizde feminizmi, dünyaca ünlü olan o normalde olması gereken şekilde savunanlar da mevcut fakat çoğunluk kadını yüceltme sanatı olarak kullanıyor bu kesinlikle inkar edilemez bir gerçek.


3-)İSLAMIN FEMİNİZME KARŞI DURUŞUNA BAZI ÖRNEKLER.

   Site girişinde de belirttiğim gibi, bu kesinlikle bir fetva bloğu değil. Ben sadece düşüncelerimi belirtiyorum. Fıtrat olarak erkek kadından güçlü bir varlıktır. Güçlü yaratılmıştır çünkü bunun bir sebebi vardır. Erkek koruma içgüdüsüne sahipken, kadın korunma içgüdüsüne sahiptir. Bunlar içgüdüsel ihtiyaçlardır. Bu sadece insanlarda değil, hemen hemen bütün canlılarda böyledir. Ama her şeyde olduğu gibi bunda da sadece baş kaldıran insanlardır. Fıtrata karşı gelmek, yaratılışa karşı gelmektir ve bu da haliyle (haşa) Allaha karşı gelmektir. Erkekle kadın hiçbir zaman eşit olmadı, olmayacak, olamaz. Hiçbir zaman erkeğin her yaptığını kadın, kadının her yaptığını erkek yapmamalı, yapamaz. Adalet olarak eşitliğe gelecek olursak, günümüz şartlarında kesinlikle eşitlik olması gerektiğini düşünüyorum fakat zaten kadın hukuk bazında şuan üstün durumda (bkz. İstanbul sözleşmesi, buna başka bir yazımda değineceğim). Bu konuda düşüncem kadınlar masum olsaydı kesinlikle onay verebileceğim bir hak olmasına karşın, kadınların büyük bir çoğunluğunun erkeklerden daha sinsi olduğunu düşünenlerdenim ve bu yüzden kesinlikle onaylamıyorum İstanbul sözleşmesini. Birçok kadın, bu hakkını para için kullanarak yalan söyleyebilir, söylüyor. En yakın olaylardan örnek verecek olursam Kadir Şeker olayı (Bu olaya başka bir yazımda değineceğim) buna bir örnek. Fakat İslam bu konuda ne der? Hepimiz çok iyi biliyoruz aslında, iki kadının sözü eşittir bir erkeğin sözü der. Bunu niye der peki? Hepimiz insan değil miyiz? Sözlerime öyle olmayan kadınlardan özür dileyerek devam etmek isterim dostlarım. Fakat tarihte de birçok örneğini gördüğümüz üzere (muhtemelen etrafınızda da birçok örneği vardır), ortalığı çoğunlukla karıştıranlar kadınlardır. Böyle olmayan kadınlar olduğu gibi böyle olan erkeklerde vardır bu fakat bizim işimiz genellemeyle. Uzun lafın kısası dostlarım, dünya feminizmi İslam'a göre yanlıştır çünkü fıtrat gereği bir kadın ve bir erkek hukuksal veya toplumsal olarak eşit olamaz. Türkiye feminizmi hakkında yorum bile yapmak istemiyorum dostlar o yorumu tamamen size bırakıyorum çünkü girersem işin içinden çıkamam :))

Selam ve DUA ile,

Görüşmek üzere,

Allaha emanet olun,

Dostlarım..

Yorumlar